راشد زاوه

راشد زاوه

وابسته به خبرگزاری زاوه
راشد زاوه

راشد زاوه

وابسته به خبرگزاری زاوه

زیرساخت های فرهنگی شهرستان زاوه ضعیف است

حاتمی| در شهرستان زاوه که خاستگاه علما و ادبای بزرگی چون حاج آخوند ملاعباس کاریزکی و استاد صاحبکار است، زیرساخت های فرهنگی بسیار ضعیف است. «مهدی محمودی» فرماندار
شهرستان زاوه در گفت وگو با گروه اعزامی خراسان به این شهرستان تصریح کرد: با وجود ظرفیت و استعدادهای فراوان، شهرستان نوپای زاوه با فقر فرهنگی مواجه است و بالا بودن آمار برخی از ناهنجاری های اجتماعی در آن نگران کننده است. وی با بیان این که این شهرستان ۷۲ روستا دارد، اعلام کرد: متأسفانه تنها ۲۱روستای شهرستان زاوه، روحانی دارد و برای تقویت مبانی فرهنگی روستاییان نیاز است روحانیون استقرار یابند و فعالیت های تبلیغی و اجتماعی در روستاها انجام شود. نماینده عالی دولت با بیان این که متأسفانه هیچ نشریه ای در این شهرستان منتشر نمی شود، افزود: با تلاش رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان، نشریه «راشد زاوه» منتشر شد ولی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مجوز آن را صادر نکرده است و مدیران این اداره کل پاسخگو نیستند. «محمودی» افزود: دروازه های بی فرهنگی باز و درها برای دلسوزی فرهنگی بسته شده است. در این شرایط انتظار داریم رسانه ها از جمله روزنامه وزین خراسان برای معرفی ظرفیت ها و انعکاس نیازهای این شهرستان، تلاش جدی تری داشته باشند. وی با اشاره به این که حتی یک دکه مطبوعاتی در شهرستان زاوه وجود ندارد، افزود: شهردار دولت آباد در حال پیگیری است تا در مرکز این شهرستان، یک کیوسک عرضه مطبوعات راه اندازی شود. وی در معرفی این شهرستان گفت: شهرستان زاوه که وارد هفتمین سال تأسیس آن شده ایم، دارای ۲بخش، ۷۲روستا و ۷۲ هزار نفر جمعیت است که ۹۷درصد شیعه و ۳درصد اهل تسنن هستند.

 

پایتخت زعفران ایران

فرماندارزاوه در بیان ظرفیت های این شهرستان گفت: شغل اصلی مردم این شهرستان کشاورزی و دامپروری است. شهرستان زاوه با تولید ۳۵تن زعفران خشک در سال عنوان پایتخت زعفران ایران را به خود اختصاص داده است و بیشترین سطح زیر کشت این محصول را در کشور دارد. به گفته وی، در سال جاری به دلیل خشکسالی و کمبود منابع آبی، میزان تولید طلای سرخ به یک چهارم کاهش یافته است. وی تنها سرمایه صنعتی این شهرستان را کارخانه سیمان زاوه معرفی کرد که باتجهیزات فنی و کیفیت بالا توانسته است ۳۵۰نفر را جذب کار کند و در راستای انجام فعالیت های زیست محیطی نیز الگوی صنایع کشور شده است. به گفته نماینده عالی دولت با وجود گذشت ۶سال از ارتقای این منطقه به شهرستان، متأسفانه هنوز ۳۰درصد ادارات شهرستان مستقل نشده اند و بسیاری از ادارات هم تنها با یک نفر نیروی انسانی و با حداقل امکانات و تجهیزات در شهرستان مستقر شده اند و فعالیت می کنند. وی تصریح کرد: بیشتر ادارات هم ساختمان اداری مناسب ندارند و در اماکن استیجاری از جمله منازل و مغازه ها مستقر هستند. «محمودی» به پیگیری های مستمر برای ارتقای شاخص های این شهرستان اشاره کرد و گفت: پاسگاه پلیس راه شهرستان در محور ارتباطی دولت آباد – تربت حیدریه مستقر شده و استقرار پایگاه امداد و نجات هلال احمر نیز به نتیجه رسیده است که به زودی با تجهیزاتی به ارزش ۲میلیارد تومان فعالیت خود را آغاز می کند. وی مرمت بخشی از جاده دولت آباد – تربت حیدریه، آسفالت جاده روستای کاهیجه و توسعه فعالیت های عمرانی در شهر دولت آباد را از دیگر اقدامات اخیر در این شهرستان برشمرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.